Reumatische voet

Reumatische voet behandeling 
Fotolia_74397131_Subscription_Monthly_M

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. Velen hiervan zijn reumapatiënten. Van al deze mensen heeft 80 – 96% voetklachten. Tijdige behandeling door Medisch Pedicure Esther Amsterdam kunnen uw klachten verminderen of wegnemen.Er zijn ruim 200 verschillende soorten reuma. De meest voorkomende reumatische aandoening is reumatoïde arthritis. In Nederland zijn circa 450.000 mensen onder behandeling bij een reumatoloog. Als uw arts een reumatische aandoening constateert kunt u preventief uw voeten door een medisch pedicure laten onderzoeken.

Behandeling door een medisch pedicure kan vervelende klachten in een later stadium voorkomen, door middel van instructie en behandeling. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel. Ook in een later stadium (als u al klachten heeft) kan de medisch pedicure uitkomst bieden.

De medisch pedicure behandeld klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandel ik huid- en nagelaandoeningen en geef ik preventieve adviezen.

  • Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met de veranderende stand van voet en tenen.
  • het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift
  • schoenen die niet goed (meer) passen

Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels.
Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen doordat er weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een stand afwijking van de voet.

De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

  • verkleuringen
  • verdikte of juist extreem dunne nagels
  • brokkelige nagels eeltvorming onder de nagels
  • ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)

Waarom naar een Medisch Pedicure?

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standsveranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk. Een medisch pedicure bezit deze kennis.

Medisch Pedicure Esther Amsterdam kan u ook adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en de keuze van uw schoenen. Indien nodig adviseert de Medisch Pedicure u naar uw huisarts, een specialist en/of een podotherapeut te gaan.