Verwijderen eeltlocaties

Verwijderen eeltlocaties behandeling

Verwijderen van eelt

Verwijderen van eelt

Wanneer de bovenlaag van je huid is verdikt, noemen we dat eelt. Eelt ontstaat door teveel druk en wrijving. Eigenlijk is het gewoon een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam.

Eelt vormt zich natuurlijk. Bij sommige mensen vormt er meer eelt dan bij anderen. Eelt is geelachtig van kleur. Het komt voor op de bal van de voet, de hiel en op of onder een teen. Verkeerde schoenen, extreme zweetvoeten of een afwijkende stand van je voeten zijn vaak de oorzaak.

Wat kan Medisch Pedicure Esther Amsterdam voor u betekenen

Eelt is niets ernstigs en kan over het algemeen geen kwaad. Sommige mensen hebben er echter zoveel van, dat ze er pijn, likdoorns of kloven door krijgen. Of je vindt het gewoon storend, die grote gele plekken. In die gevallen kun je eelt door mij laten verwijderen. Het is beter om dit door een professional te laten doen dan zelf aan de gang te gaan. Het is namelijk ook nooit goed om te veel eelt weg te halen. Een soepele en gezonde huid is van groot belang, ik kan u daarover adviseren.

Eelt voorkomen

Eelt kun je nooit helemaal voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je voeten er netjes en verzorgd uitizen. Neem twee keer per week een voetenbad van vijf minuten. Gebruik daarbij een verzorgend product, liefst speciaal voor voeten. Droog je voeten goed af en smeer ze in met een hydraterende voet crème. Zo blijven je voeten zacht en voorkom je pijnlijke kloven. Verschillende soorten voetproducten zijn te verkrijgen op de praktijk.

Wilt u snel van uw overmatig eelt af maak dan direct online een afspraak.